HEMOROIDI - ŠULJEVI

Uzrok, nastanak i terapija kod problema izazvanih hemoroidima

Šta su hemoroidi ( šuljevi ) ?

Šta su hemoroidi ( šuljevi ) ?

   Hemoroidi ili šuljevi su pod pritiskom prošireni - otečeni, krvni sudovi, oko anusa (čmara) i u donjem delu retkuma (debelog creva).

Hemoroidi mogu biti spoljašnji ili unutrašnji. Unutrašnji hemoroidi nastaju blizu početka analnog kanala, a spoljašnji na analnom otvoruUnutrašnji hemoroidi potiču od unutrašnjeg venskog hemoroidnog pleksusa u gornjem delu analnog kanala i rektumu. Oni se uvećavaju, zahvataju kožom prekriveni donji deo analnog kanala i čine vidljivim spoljnji hemoroidalni venski pleksus.

Koji su simptomi hemoroida ?

Koji su simptomi hemoroida ?

   Najčešći simptomi spoljašnjih hemoroida su formiranje krvnih ugrušaka u obliku otečenog tkiva oko anusa.

Simptomi unutrašnjih hemoroida su peckanje ili analni svrab i iritacija kože oko anusanelagodan bol koji može da bude znak ozbiljnog problema i najzad rektalno krvarenje – pojava svetlo crvene krvi na stolici, toalet papiru ili u wc šolji nakon pražnjenja creva. Količina krvi je obično mala i nije pomešana sa stolicom. Ređe, krvarenje je obilnije.

Kako nastaju hemoroidi ?

   Najčešći uzroci nastanka hemoroida su naprezanje prilikom defekacije, hronični zatvor, analne infekcije, dugotrajno sedenje, trudnoća, starenje, dijareja, a mogu biti i genetički faktori.
Hemoroidi se javljaju kod 50% pulacije. Vrlo su česti kod oba pola. Češći su kod starijih osoba, ali se mogu javiti i kod dece.  

Koliko su opasni hemoroidi ?

   Hemoroidi sami po sebi nisu opasni po život. Međutim ukoliko se ne leče hemoroidi nisu ni malo bezazlena bolest, kao posledica produženog krvarenja ponekad može nastupiti anemija zbog nedostatka gvožđa. Što dalje može prouzrokovati dodatne poremećaje u organizmu...

Hemoroidi kod trudnica

Hemoroidi kod trudnica

  Hemoroidi su posebno česti kod trudnica. Pritisak ploda na tu regiju i hormonske promene, uzrokuju povećanje hemoroidalnih krvnih sudova.   

DIJAGNOZA

Pažljivi pregled i ispravna dijagnoza važna je prilikom svakog krvarenja iz rektuma ili nalaza krvi u stolici. Krvarenje može biti simptom i drugih bolesti gastrointestinalnog trakta, pa tako i tumora debelog creva. Rektalni pregled često je dovoljan za dijagnozu.

U predelu anusa naći će se otečeni krvni sudovi, a potrebno je i da lekar napravi digitorektalni pregled (pregled zadnjeg creva prstom) tražeći abnormalnosti.

Klasifikacija hemoroida ( šuljeva )

Na osnovu težine tegoba ocenjuje se stadijum bolesti koji se mogu  podeliti na 4 stadijuma:
Hemoroidi - I stadijum

Hemoroidi su povećani i postoje u analnom kanalu. Po nekada krvare i svrbe a ne mogu se konstatovati bez anoskopskog pregleda. Krvarenje iz anusa je svetlocrveno i najčešće se javlja na kraju stolice, ali se može javiti i u mlazu. Osetljivi su na dodir, a osećaj svraba i peckanja je izraženiji prilikom nužde.

Terapija kod hemoroida

II i III stadijum

U zavisnosti od stadijuma razvoja bolesti i samih simptoma lečenje hemoroida može se odvijati na razne načine: lekovima, mastima, hirurškim putem i drugim terapijama.

Hirurške metode lečenja mogu da se rade ambulantno, a veće hirurške intervencije se rade u opštoj anesteziji i zahtevaju duži boravak u bolnici. Najpoznatiji ambulantni metod (radi se kod drugog i trećeg stadijuma i ima za cilj sprečavanje dotoka krvi u hemoroid - šulj) i to je davanje injekcije u koren hemoroida kojim se izaziva zatvaranje krvnog suda hemoroida, koji se makon toga smanjuje i iščezava.

IV stadijum

I u četvrtom stadijumu rešenje je u sprečavanju dovoda krvi u hemoroid - šulj, ali tada postoji i višak sluzokože koji prolabira napolju. U tim situacijama rešenje su:

  • Hemoroidektomija (odstranjivanje hemoroidalnog čvora)
  • Longo procedura ili staplovana hemoroidektomija, kojom se u bezbednoj regiji prekine dotok krvi i uradi lifting sluzokože. Ova intervencija se koristi u praksi već petnaestak godina.

Izbegnite neprijatnosti, bol i antibiotike

Pomozite sebi blagom iz prirode !

Najprirodniji i najbrži način lečenja hemoroida jeste konzumiranje Amer Čaja.

Simptomi nestaju nakon samo jednog dana korišćenja !

Amer Čaj – već nakon treće čaše daje prve rezultate umanjuje bol,  svrab i peckanje !

iphone white

AMER ČAJ JE NEZAMENJIV KOD UPALA HEMOROIDA

Amer čaj efikasno utiče na smanjenje pritiska usled kog nastaju hemoroidi, smanjue napetost u toj regiji, što pogoduje nastanku mekše stolice i olakšanom pražnjenju creva, povoljno utiče na prestanak bola, svraba i peckanja.

U zavisnosti od simptoma i stepena razvoja hemoroida preporučujemo sledeće tereapije:

terapija - 7 - dana

Amer Čaj - 15 kesica - 75g

Preporučuje se kod akutnih upala hemoroida.

U slučaju postojanja navedenih tegoba pakovanje od 15 kesica upotrebiti (popiti) u roku od sedam dana i to na sledeći način:

  • prvog dana popiti 5 šolja čaja u intervalima od po jednog sata,
  • drugog dana ponoviti terapiju prethodnog;
  • sedmog dana preostalih 5 kesica čaja upotrebiti na isti način.
AMER ČAJ 75g
AMER ČAJ 75g

Preporučuje se kod problema prostate. Kod otežanog mokrenja, i dugotrajnih upala hemoroida

750,00 Дин.

terapija - 12 - dana

Amer Čaj - 40 kesica - 200g

Preporučuje se kod hroničnih upala hemoroida u fazi bola i krvarenja.

Kod prisustva navedenih tegoba pakovanje od 40 kesica čaja treba ispiti za 12 dana i to:

  • prvog dana popiti 5 šolja čaja u intervalima od po jednog sata,
  • narednih deset dana piti po 3 šolje čaja takođe u razmacima od po sat vremena,
  • dvanaestog dana ponoviti postupak od prvog dana ( 5 šolja čaja u razmacima od po sat vremena).

Način upotrebe: Piti sveže pripremljen, što topliji napitak, nezaslađen.

AMER ČAJ 200g
AMER ČAJ 200g

Kod hemoroida, u fazi bola i krvarenja, kod upala bubrega i prostate i prisustva mase bakterija u mokraći

1700,00 Дин.

Amer HM - Krema za hemoroide

Posebna efikasnost se postiže kombinovanjem Amer čaja i kreme protiv hemoroida Amer HM, koja u svom sastavu sadrži ekstrakt Amer čaja.

Hemoroidalne kreme mogu pomoći u smanjenju otoka, bola, svraba i peckanja.

AMER – HM - krema - klinički dokazanaKoristi se za negu i higijenu anusa. Ostvaruje povoljno dejstvo kod prisustva spoljašnjih hemoroida. Preporučuje se u kombinaciji sa Amer čajem.


UPOTREBA: Dva do tri puta dnevno obolelo mesto oprati mlakom vodom i sapunom, pa potom namazati Amer – HM kremom.

Nema vremenskih ograničenja za tretiranje kremom.

Uz predložene terapije, korisno je i kupanje u mlakoj vodi, unos veće količine tečnosti i unos većeg broja vlakana (žitarice, voće i povrće).

Amer Čaj. D.O.O

Napomena

„Sve tvrdnje navedene na ovoj stranici i sajtu su rezultat višegodišnjeg iskustva, i rezultati se mogu razlikovati od osobe do osobe.

Kako je svaki organizam posebna individua, rezultati nakon konzumiranja Amer čaja mogu da variraju, te se u skladu sa navedenim proizvođač odriče odgovornosti u slučaju da proizvod u potpunosti ne zadovolji očekivanja korisnika.”